Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Σε ιδιώτες, φύλαξη Πεδίου του Άρεως και καθαριότητα …

Την εφαρμογή ενός ρεαλιστικού σχεδίου για την αναβάθμιση του Πεδίου του Αρεως, έτσι ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητά του επιχειρεί η Περιφέρεια Αττικής. 

Η κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Αρεως είναι αισθητά βελτιωμένη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την καθαριότητα των χώρων του πάρκου αλλά και των κτιρίων και εγκαταστάσεων εντός αυτού, ενώ παράλληλα η φύλαξη του χώρου έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία. Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τάχθηκε επίσης υπέρ εμπορικών χρήσεων εντός του πάρκου. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η νυν περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την Περιφέρεια Αττικής είχε δηλώσει ότι «αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός», στηρίζοντας το Δημόσιο όσον αφορά την καθαριότητα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 17:59, 5 Ιουλίου 2017).

Χαιρετίζουμε την επιστροφή της λογικής στο δημόσιο χώρο και την προσπάθεια επίλυσης των τραγικών λαθών της διοίκησης τα τελευταία χρόνια. Με την ευχή βέβαια η νέα λογική να επικρατήσει, να έχει διάρκεια και τα αποτελέσματα να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πολιτών.

Ελπίζουμε τα νέα υποδείγματα/μοντέλα διαχείρισης του δημόσιου χώρου να τύχουν ευρύτερης και άμεσης εφαρμογής και σε άλλες περιπτώσεις και ιδιαίτερα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή δηλαδή του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών..

 ΥΓ: Θέλουμε να ακούσουμε μουσική στο Άλσος, στο Γκριν Παρκ. Θέλουμε να βλέπουμε θεατρικές παραστάσεις στο κηποθέατρο του Πεδίου του Άρεως. Ίσως να ανακάμψουν και οι μουσικές σκηνές της αρχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και να ξαναζωντανεύσουν τα περίφημα Παναθήναια. Όνειρα; Ίσως. Αλλά ωραία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: