Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Athens Alive: Ένα άκρως φιλόδοξο project €1,1 δισ. στο ΟΑΚΑ με ξενοδοχεία και θεματικά πάρκα …

Aπό υπερπολυτελή ξενοδοχεία, μέχρι καταστήματα και γραφεία για την εγκατάσταση startups και θεματικό πάρκο περιλαμβάνει η άκρως φιλόδοξη πρόταση για το Athens Alive, το project, το οποίο με βάση τα νούμερα που ανακοίνωσε χθές το κοινοπρακτικό σχήμα που το προωθεί, αντιστοιχεί σε 1,1 δισ. ευρώ επένδυση, με ένα αναμενόμενο αριθμό επισκεπτών, σε ετήσια βάση, 7 εκατομμυρίων.

 © Παρέχεται από: Newmoney.gr
Το κοινοπρακτικό σχήμα στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε χθές δηλώνει ότι αναμένει τις θέσεις και τις εγκρίσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το έργο, παρουσιάζοντας παράλληλα …ιλιγγιώδη νούμερα τόσο ως προς το μέγεθος της επένδυσης όσο και την παραγόμενη αξία … (Newmoney, 12 Μαρτίου 2018).

Δε κρύβουμε τον ενθουσιασμό μας για την εξαιρετική πρόταση. Και αφήνει στη σκόνη της Ιστορίας την άθλια πρόταση Τσίπρα - Καμίνη για νέο γήπεδο της ανώνυμης ποδοσφαιρικής κερδοσκοπικής ιδιωτικής εταιρείας «Παναθηναϊκός», εντός του θεσμοθετημένου και προστατευόμενου ως Β’ Ζώνη Υμηττού Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, ως διαπλοκή πρώτου μεγέθους και περιφρόνηση στην ιστορία της πόλεως των Αθηνών (φανταζόμαστε ότι όλοι πλέον ονομάζουμε σχεδόν ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, Αθήνα).

Εύκολα κατανοεί κάθε Αθηναίος τα πλεονεκτήματα της νέας προτάσεως και τη συνεπακόλουθη  αξιοποίηση των παρατημένων και λεηλατημένων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι. Εγκαταστάσεων που ρημάζουν και λεηλατούνται επί 15 σχεδόν χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών, του 2004.

Φυσικά ο δρόμος δεν θα είναι  εύκολος. Έχουν ήδη αρχίσει να τσιρίζουν όσο νέμονται σήμερα τους χώρους, χωρίς να έχουν ευθύνες και λυμαίνονται τη δωρεάν ή έναντι ευτελούς τιμήματος παραχώρηση.

Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα υποστηρίζουμε κάθε καινοτόμο και αξιοπρεπή εξέλιξη υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και των εξαθλιωμένων από τις ατυχείς αποφάσεις της διοίκησης πολιτών και ιδίως των νέων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: