Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Η ομάδα εργασίας του κονσόρτσιουμ και κυβερνητικό κλιμάκιο είχαν συνεργασία για να προωθήσουν τα ζητήματα του "Athens Alive" …

Οι διεργασίες για το "Athens Alive" συνεχίζονται, έστω και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τη Μεγάλη Τετάρτη (4/4) η ομάδα εργασίας του κονσόρτσιουμ συναντήθηκε με κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να συζητήσουν για την πρόοδο του πρότζεκτ.

Η τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης προς την κοινοπραξία ήταν να προσαρμόσει το σχέδιο της στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει το ΟΑΚΑ. Κυρίως για να αποφύγουν τις επιπλοκές που θα προκύψουν από νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες υπόκεινται στον έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα αποδειχτούν χρονοβόρες.

Ωστόσο, το κονσόρτσιουμ απάντησε αρνητικά, αφού υπολόγισε ότι τα περιθώρια κέρδους είναι μικρά και δεν αξίζουν το ρίσκο μίας τόσο μεγάλης επένδυσης. Για αυτό, ζήτησε συγκεκριμένες παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση, για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η Κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση να προβεί σε αλλαγές, ίσως όχι στην έκταση που ζητά η κοινοπραξία, αλλά έχει τη διάθεση να συζητήσει. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά το Πάσχα, ώστε να θέσουν επί τάπητος τις εκκρεμότητες και να καταρτίσουν ένα προσχέδιο της συμφωνίας. Η υπόθεση εξελίσσεται ευνοϊκά, όμως θα χρειαστεί χρόνος για να υλοποιηθεί. (sport24, 2018 09:54).

Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα η είδηση, γιατί απαλύνεται προσωρινώς τουλάχιστον η πίεση για την εγκληματική εναλλακτική πρόταση της δημιουργίας του γηπέδου της κερδοσκοπικής ιδιωτικής ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρείας Παναθηναϊκός, εντός του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών (Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή).

Ελπίζουμε ότι η σωφροσύνη και η λογική θα επικρατήσουν τελικά και όλα θα εξελιχθούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και των αθλουμένων πολιτών, αλλά και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: