Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Το σχέδιο για το πάρκο 2.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό …

Ξεκίνησε η διαδικασία διαβούλευσης για το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό. Πρώτοι έλαβαν το σχέδιο από το υπουργείο Περιβάλλοντος οι εμπλεκόμενοι δήμοι και φορείς, που καλούνται μέσα στο προσεχές διάστημα να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους. Στη συνέχεια, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα διαμορφώσει την τελική του εισήγηση, η οποία θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Η δόμηση στο πάρκο δεν θα ξεπερνά το 10%. Μέσα στο πάρκο χωροθετείται και ο ένας από τους ουρανοξύστες 
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το πάρκο θα έχει έκταση 2.000 στρεμμάτων και θα χωριστεί σε επτά περιοχές διαφορετικού χαρακτήρα. Η βασική ιδέα είναι η οργάνωση ενός μωσαϊκού χρήσεων, που θα είναι οργανικά συνδεδεμένο με την υφιστάμενη πόλη και τις νέες οικιστικές ενότητες. Η σύνδεση του πάρκου με την περιοχή θα γίνεται μέσα από 4 κύριες, 7 δευτερεύουσες εισόδους και 18 τριτεύουσες, που είναι τοποθετημένες στην προέκταση κεντρικών αρτηριών και σε σημεία συνδέσεων με σταθμούς μετρό, τραμ και λεωφορείων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 25.08.2018),

Νομίζουμε ότι αξίζει να δει κανείς τις προτεινόμενες λύσεις για το Πάρκο του Ελληνικού.

Προτείνουμε επίσης να το συγκρίνει κανείς με τις προτάσεις για το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών, Τα δυο Πάρκα έχουν περίπου την ίδια έκταση΄.

Κάθε υπόδειξη σχετικά με το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών, ευπρόσδεκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: