Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο για την ανάπλαση της Αθήνας …

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο, τι δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων

Αναταράξεις δημιούργησε η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας αλλά και των Προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον Δήμο Αθηναίων.

                                                  

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με την επωνυμία «Ανάπλαση Αθήνας Ανώνυμη Εταιρεία», προβλέπει τη συντονισμένη και ταχύρρυθμη υλοποίηση αναπλάσεων στην πόλη των Αθηνών, ιδίως στο κέντρο της, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, η κοινωνική συνοχή και η οικονομική ανάπτυξη των υπό ανάπλαση περιοχών. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η διάρκεια της εταιρείας είναι τριακονταετής με δυνατότητα παράτασης, ενώ το μετοχικό της κεφάλαιο ορίζεται στα 50.000 ευρώ και το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το ελληνικό Δημόσιο … (lifo.gr, 17.5.2018).


Μας ξέφυγε. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για τη καταγραφή μιας μάλλον περίεργης – ας την πούμε έτσι – πραγματικότητος.

Το έχουμε ξανατονίσει, αλλά φευ κανείς δεν ακούει. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΕΪΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

ΟΙ φορείς όμως απαιτούν, υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό, προσλήψεις, ρουσφέτια και προμήθειες και πάντοτε πρέπει να περιγραφεί τι μένει μετά από όλα αυτά για χρηματοδότηση έργων στη βάση ενός αξιοπρεπούς, καινοτόμου και αποτελεσματικού προγράμματος.

Εμείς είμαστε απόλυτοι. Ζωή στο περιθώριο και αδυναμία δημιουργίας εις βάρος του δημοσίου ταμείου.

Και μάλλον δεν θα ασχοληθεί με το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών. Εμείς θα προσπαθήσουμε πάντως να συνομιλήσουμε με τους επί κεφαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: