Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Ποδηλατόδρομοι στην Αττική ...

Στις 23 Ιουλίου 2008, συνεργαστήκαμε με τον Αν. Καθ. κ. Θάνο Βλαστό σχετικά με τους ποδηλατοδρόμους στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Βλαστός έχει αναλάβει εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών να μελετήσει το θέμα διαμόρφωσης ορισμένων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα. Το Υπουργείο μας παρέπεμψε στον κ. Βλαστό μετά από πολλές και άκαρπες προσπάθειες να λάβουμε απάντηση σε συγκεκριμένες προτάσεις μας που του απευθύναμε.

Ο κ. Βλαστός άκουσε τις απόψεις μας για τους ποδηλατόδρομους:

  1. Αγίας Παρασκευής – Γουδή που θα εξυπηρετεί φοιτητές και εργαζομένους στην Πολυτεχνειούπολη, Πανεπιστημιούπολη και νοσοκομεία και πανεπιστημιακές μονάδες στην περιοχή Γουδή
  2. Τον ποδηλατόδρομο Σταυρού – Αρτέμιδος - Βραυρώνος που θα εξυπηρετεί κυρίως αλλά και όχι μόνο εκδρομείς προς τις ακτές και τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στην εξοχή (τώρα ανακατασκευάζεται η Σπάτων-Αρτέμιδος και η ευκαιρία πρόβλεψης είναι μοναδική)
  3. Ποδηλατόδρομοι του κέντρου σε δρόμους 3 λωρίδων κυκλοφορίας για τα Σαββατοκύριακα και εκτός ωρών αιχμής (π.χ. Κηφισιάς, Β. Σοφίας, Κωνσταντίνου, Αμαλίας, Καλλιρρόης, Συγγρού, Ποσειδώνος)

Όλες οι προτάσεις είναι απόλυτα εφικτές και δεν έχουν μεγάλα έξοδα διαμόρφωσης και σήμανσης. Ίσως αυτό να είναι και το μειονέκτημά τους.

Ο κ. Βλαστός έδειξε ενδιαφέρον για τη τρίτη πρόταση και υποσχέθηκε ότι θα τη μελετήσει και ίσως αναθέσει κάποια σχετική μελέτη-εργασία φοιτητών.

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια και υλοποίηση και των δικών μας αλλά και άλλων προτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: