Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Προς την επιτελική κυβέρνηση … για σύγχρονα Πάρκα ...

Αξιότιμοι,

Διαβάσαμε για τα μεγάλα έργα (νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο, πάρκα, άλλες υποδομές, στη Δυτική Θεσσαλονίκη…) που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μηστοτάκης στη Θεσσαλονίκη.

Είπε επίσης …
«Και καταλαβαίνει κανείς τις πολύ μεγάλες προοπτικές που αποκτά όλη αυτή η περιοχή να μετατραπεί σε κάτι που ουσιαστικά δεν υπάρχει στη χώρα: Ένα τέτοιο ολοκληρωμένο πάρκο υγείας δεν υπάρχει ούτε στην Αθήνα, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο».

Θέλουμε να πληροφορήσουμε τον κ. πρωθυπουργό μας ότι στα συρτάρια τους, όπως και στα συρτάρια των επιτελών του αλλά και όλων των αρμοδίων των κυβερνήσεων από το 1994 και μετά, έχουν υποβληθεί σχέδια από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη δημιουργία του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών – βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/ και ειδικότερα http://asclepieion.mpl.uoa.gr/Parko/maketes.htm.

Προτείνουμε να τεθούν υπόψη τα σχέδια αυτά και οι ιδέες που προβάλλονται, σε αυτούς που θα σχεδιάσουν τις νέες εγκαταστάσεις με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να συνδυάσουν τις νέες εγκαταστάσεις με τα θέματα Υγείας, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Αλληλεπίδρασης (αρχές επί των οποίων βασίζονται οι ιδέες των Σύγχρονων Ασκληπιακών Πάρκων).

Εμείς βρισκόμαστε στη διάθεση σας και στη διάθεση των μελετητών για να υποστηρίξουμε τις ιδέες αυτές που μπορούν πράγματι εφόσον υλοποιηθούν όπως φανταζόμαστε, να προβάλλουν την Ελλάδα διεθνώς και με καινοτόμο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: