Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αττικής. Γείτονες και μη του Πάρκου Τρίτση έχουν επισκεφθεί κάποια στιγμή τα 1.200 καταπράσινα στρέμματα που βρίσκονται ανάμεσα στους δήμους Ιλίου, Καματερού και Αγίων Αναργύρων, είτε για να πάρουν μια ανάσα ανάμεσα στο γκρι της πόλης, είτε για κάποιο από τα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα που έχει φιλοξενήσει ανά καιρούς.
Το πάλαι ποτέ κτήμα της Βασίλισσας Αμαλίας σήμερα κινείται σε δύο ταχύτητες: το δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο που προσπαθεί να διατηρηθεί και τον ιδιωτικό Πύργο Βασιλίσσης και τις δραστηριότητές του |
Δεν έχουν σχέση το Πάρκο Τρίτση και
το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών. Ωστόσο έχουν κοινά σημεία. Το Πάρκο Τρίτση πέρασε
από 40 κύματα. Αλλα φαίνεται υστέρα από 30, 40 χρόνια να βρίσκει επί τέλους το βηματισμό
του, αν και ιδρύθηκε πριν πολλά χρόνια. Και αυτό είναι ευχάριστο.
Το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών βρίσκεται ακόμα στα σκαριά και είναι αμφίβολο αν και η νεα δημοτική αρχή υπό το .δήμαρχο και καθηγητή κ. Χάρη Δούκα, έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με το Πάρκο και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στη ταραγμένη, παράλογη και μονίμως υποθαθμιζόμενη σε αίγλη, αισθητική και λειτουργικότητα πόλη των Αθηνών. Η τέως διαμαντόπετρα στης Γης το δαχτυλίδι.
Η πόλις των Αθηνών έχει ανάγκη ενός Συγχρόνου Ασκληπιακού Πάρκου. Η πρότασή μας από το 1994 πρέπει να βρει επί τέλους το δρόμο προς την υλοποίηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου