Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων τα Τρίκαλα …

Το «Διεθνές Δίκτυο Αρχαίο Ασκληπιείων» είναι γεγονός. Οι τρεις πλέον ιστορικοί Δήμοι που σχετίζονται με τον Ασκληπιό και τις βάσεις της σύγχρονης ιατρικής, οι Δήμοι Τρικκαίων, Επιδαύρου και Κω, συνασπίστηκαν. Δημιούργησαν, έτσι, ένα Δίκτυο Πόλεων και Επιστημονικών Φορέων, που είναι πλέον ο επίσημος φορέας για την ανάδειξη της σημασίας των Ασκληπιείων. Η υπογραφή του κειμένου ίδρυσής του έγινε σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 στο Υπουργείο Εξωτερικών



παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, Επιδαύρου κ. Κώστα Γκάτζιου και του δημοτικού συμβούλου Κω κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, ως εκπροσώπου του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση … (TrikalaDay 15 Μαρτίου 2017).

Πρόκειται για καλά νέα και μακάρι να έχουν επιτυχία σε όλους τους στόχους τους οι πρωτεργάτες της κίνησης.

Εμείς είχαμε προσπαθήσει να κινητοποιήσουμε και τις αρχές της Κω, τους επιστήμονες που είχαν σχέσεις με το Ασκληπιείο της Κω και το Πανεπιστημίου Αιγαίου τη δεκαετία του 1990, αλλά εις μάτην. Την ίδια τύχη είχαν και άλλες επί μέρους προσπάθειές μας αργότερα. Οι προσπάθειές μας ήταν στα πλαίσια του προγράμματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Σύγχρονα Ασκληπιακά Πάρκα» (βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/ )..

Θα επιχειρήσουμε να επικοινωνήσουμε με τους έχοντες την πρωτοβουλία και θα ανακοινώσουμε τα τυχόν αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: