Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η χώρα που καταλαβαίνει μερικά μόνο πράγματα και αυτά του παρελθόντος …

Ενας κήπος αναβιώνει την ιστορία της χώρας

Η δεντροστοιχία με τις Ουασινγκτόνιες. Οι φοίνικες με τα παλαμοειδή φύλλα που, το 1842, φύτεψε η Αμαλία. Εκεί ξεκινάει η παράσταση του Θ. Γκόνη.
Σημείο συνάντησής μας είναι η είσοδος του Εθνικού Κήπου στη λεωφόρο Αμαλίας, κοντά στο ηλιακό ρολόι. Εκεί μας περιμένει ο Θοδωρής Γκόνης για τον «Περίπατο μαθητείας και αλητείας», μια πρωτότυπη παράσταση που έφτιαξε με θέμα τον Κήπο και τους πρωταγωνιστές του. Ολοι είναι έτοιμοι για την πρόβα. Οι ηθοποιοί παίρνουν θέση και ο χρόνος γυρίζει στο 1832, όταν ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Βαυαροί... Ο 17χρονος Οθωνας από το Μόναχο, ως βασιλιάς της Ελλάδας, και λίγο αργότερα η Αμαλία. Ηθελε «να συγκεντρώσει γύρω της σκιερές συστάδες, αρώματα, χρώματα και κελαηδήματα πουλιών...» περιέγραφε τότε αγανακτισμένος ο ποιητής Θεόφιλος Γκοτιέ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΗ, 11.06.2017 : 18:59).

Πολύ ωραία και μακάρι να γίνουν περισσότερα και καλύτερα. Εκτός ίσως από τον τίτλο, περί αλητείας, αν και κατανοούμε το πνεύμα.

Αλλά γιατί αυτή η χώρα και οι ταγοί της έχουν προσκολληθεί και παραμένουν στο παρελθόν;


Κανένας αρμόδιος από όλους αυτούς τους τεμπελχανάδες που αναδεικνύουμε κάθε φορά στην εξουσία και τη διακυβέρνηση δεν είναι σε θέση να σκεφτεί το μέλλον, να δημιουργήσει και να εμπνεύσει τους Έλληνες πολίτες και δη τους νέους;

Αν υπάρχει ακόμα και κανένας προοδευτικός στο λεφούσι που μας κυβερνά – και ασφαλώς σε αυτούς δεν ανήκει ο εξοχότατος πρωθυπουργός μας κ. Αλέξης Τσίπρας ο Α’ – ας ασχοληθεί με το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και την ανάδειξή του σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο, το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: