Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί: Οι όμορφες υποσχέσεις όμορφα ξεχνιούνται …

Ήταν 5 Ιουνίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώπιον των δημάρχων Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου-Χολαργού, ανακοίνωνε την «υλοποίηση ενός οράματος δεκαετιών», τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδί.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή Γουδί, τον Ιούνιο του 2018. Σχεδόν εννέα μήνες μετά, η υλοποίηση του πάρκου παραμένει ένα όραμα. 

Υστερα από εννέα μήνες η όλη υπόθεση παραμένει «όραμα», οδηγώντας την επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί σε κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα, στις 6 μ.μ., στο Πάρκο της Σχολής Χωροφυλακής (λεωφ. Μεσογείων). Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι κάτοικοι ζητούν να υλοποιηθούν τα αναγκαία βήματα, με βασικό την έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και τη σύσταση φορέα διαχείρισης, έτσι ώστε να προχωρήσει η δημιουργία του πάρκου, που θα δημιουργήσει μια πολύτιμη περιβαλλοντική αύρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

… Προφανώς υπό το βάρος των πιέσεων, μόλις προ μιας εβδομάδος (13/3/2019), το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε στους δήμους της περιοχής και στην Περιφέρεια Αττικής σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδί-Ιλισίων. Ζητεί μάλιστα από τους αποδέκτες να στείλουν «προτάσεις, διορθώσεις, συμπληρώσεις» μέχρι και σήμερα 20 Μαρτίου ….

… Πίσω από τη μεγάλη καθυστέρηση εκπόνησης της ΣΜΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κρύβεται η αντίθεση στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στην περιοχή, η οποία είναι απίθανο να αρθεί ειδικά σε προεκλογική περίοδο. …(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 18:38, 20 Μαρτίου 2019).

Ψυχραιμία παιδιά. Αχούρι θα μείνει ή μέρος του θα δοθεί για κατοικίες αξιωματικών όπως άλλωστε έχει γίνει και προς την πλευρά του πρώην δήμου Παπάγου με εκτελεστή τον περίφημο ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών). Τουλάχιστον αυτό επιθυμούν και το εκφράζουν ή το εξέφραζαν παλαιότερα (μιλούμε εξ ιδίας πείρας …). Με τη πολιτική που ακολουθεί το γκουβέρνο, απλά καθυστερούν όσο μπορούν μπας και βρουν τη καλή ευκαιρία.

Η δική μας πρόταση από το 1994 για τη δημιουργία στον ίδιο χώρο του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών, παραμένει στα αζήτητα και κάνεις δε την υιοθετεί ούτε καν τη συζητά. Πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το πάνω χέρι έχουν οι εργολάβοι και όχι οι πολίτες και η λογική.

Να δούμε ποιοι θα είναι οι ευυπόληπτοι πολίτες που θα διοριστούν στο Φορέα Διαχείρισης που εκκρεμεί από το 2007 ή περίπου και πότε.

ΥΓ: Η είδηση: Ο Ερντογάν εγκαινιάζει το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στη Τουρκία. Μήπως πρέπει να απευθυνθούμε στον Ερντογάν για το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών – αν και το ΑΠΑ δεν είναι θεματικό πάρκο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: