Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Μια άλλη ματιά για το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών …

Το άρθρο του κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΝΤΑ Τα «πράσινα νοσοκομεία» και ο Ρέντσο Πιάνο, προσφέρει πρόσθετα επιχειρήματα για τη δημιουργία, χρήση και αξιοποίηση του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών.

«… Η ιατρική είναι θετική αλλά ταυτόχρονα και κοινωνική επιστήμη. Ως εκ τούτου η ιστορική της εξέλιξη, καθώς και η εξέλιξη των εννοιών της υγείας και της αρρώστιας, καθορίστηκαν σε πολύ σημαντικό βαθμό από την επίδραση μεταβαλλόμενων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών παραγόντων. Ο κοινωνικός μετασχηματισμός της ιατρικής συνοδεύτηκε και από τον αντίστοιχο κοινωνικό μετασχηματισμό των νοσοκομείων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 04.04.2017 : 17:25).

Για τον επιμελή αναγνώστη προτείνω να το συνδυάσει με το παλαιότερο άρθρο του συγγραφέα – βλέπετε http://simpleandclear.blogs... - , αλλά ίσως και την επίδραση των ιδεών για το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών - βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.... – που διατυπωθήκαν το πρώτον το 1994 και βρήκαν εφαρμογή στο μακρινό Ελσίνκι [βλέπετε Hennu Kjisik, The Power of Architecture, Towards better Hospital Buildings, Helsinki University of Technology, Department of Architecture, 2009 / 41, A real life application, ISBN 978-952-248-034-7 (pdf)].

Δε είμαστε σε θέση να προβλέψουμε το μέλλον. Εμφορούμαστε όμως από την ισχυρά πεποίθηση ότι οι ιδέες και οι προτάσεις που εμπεριέχονται είναι πολύ σημαντικές και αργά ή γρήγορα θα βρουν το δρόμο της αποδοχής και της υλοποιήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: